Steak κουνουπίδι με ταχίνι, κάρυ, δυόσμο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA! 🍽 Η πιο ξεχωριστή επιλογή για ορεκτικό με άρωμα Μεσογείου που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

ΥΛΙΚΑ
 Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κουνουπίδι μεγάλο
 4 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο
 1 κ.γ. κάρι
 ½ ποτήρι νερό
 10 φύλλα δυόσμο
 Αλάτι, πιπέρι
 Χυμό από 2 λεμόνια
 Λίγο ρόδι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κουνουπίδι μας σε μορφή steak και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.

2

Σε ένα σχαροτίγανο βάζουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και το ψήνουμε.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε την ταχίνι, το λεμόνι, το κάρι, νερό, αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί η σάλτσα μας.

4

Σερβίρουμε το κουνουπίδι στο πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το ταχίνι μας.

5

Διακοσμούμε με δυόσμο και ρόδι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κουνουπίδι μεγάλο
 4 κ.σ. ταχίνι ακατέργαστο
 1 κ.γ. κάρι
 ½ ποτήρι νερό
 10 φύλλα δυόσμο
 Αλάτι, πιπέρι
 Χυμό από 2 λεμόνια
 Λίγο ρόδι (προαιρετικά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κουνουπίδι μας σε μορφή steak και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.

2

Σε ένα σχαροτίγανο βάζουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι και το ψήνουμε.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε την ταχίνι, το λεμόνι, το κάρι, νερό, αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί η σάλτσα μας.

4

Σερβίρουμε το κουνουπίδι στο πιάτο και προσθέτουμε από πάνω το ταχίνι μας.

5

Διακοσμούμε με δυόσμο και ρόδι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Steak κουνουπίδι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA, ταχίνι, κάρι και δυόσμο από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 20 times, 1 visits today)