CategoryDifficultyBeginner

Hot dinner idea 🔥 Τραγανό κοτόπουλο με TABASCO® Sriracha Sauce και τηγανητό ρύζι με αυγό! Αυτό το πιάτο θα κάνει την θερμοκρασία να...χτυπήσει κόκκινο! 😉🌶 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time12 minsTotal Time27 mins

ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. TABASCO® Sriracha Sauce
 1 φλ. ρύζι basmati
 1 φλ. φρυγανιά αλεσμένη (panko)
 3 αυγά
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 φλ. αλεύρι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
 1 κ.γ. corn flour
 1 φρέσκο κρεμμύδι
 ½ κόκκινη πιπεριά
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. λευκό σουσάμι
 Λάδι για τηγάνισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε κύβους.

2

Σε 3 μπολ χωρίζουμε το αλεύρι, την φρυγανιά και τα δύο αυγά.

3

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο πρώτα με το αλεύρι, μετά με το αυγό και τέλος με την αλεσμένη φρυγανιά.

4

Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.

5

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά ενώ στην συνέχεια το αφαιρούμε σε
απορροφητικό χαρτί.

6

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το TABASCO® Sriracha Sauce, το μέλι και τον χυμό πορτοκάλι αφήνοντας 3 κ.σ. στην άκρη για να διαλύσουμε στη συνέχεια το corn flour.

7

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας για 6 λεπτά.

8

Προσθέτουμε το corn flour που έχουμε ανακατέψει με τις 3 κ.σ. χυμού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

9

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

10

Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά με αλάτι και πιπέρι.

11

Χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και μόλις ψηθεί ρίχνουμε το μαγειρεμένο μας ρύζι.

12

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

13

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σάλτσα μαζί με λίγο σουσάμι και ανακατεύουμε.

14

Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. TABASCO® Sriracha Sauce
 1 φλ. ρύζι basmati
 1 φλ. φρυγανιά αλεσμένη (panko)
 3 αυγά
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 φλ. αλεύρι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 ½ φλ. χυμό πορτοκάλι
 1 κ.γ. corn flour
 1 φρέσκο κρεμμύδι
 ½ κόκκινη πιπεριά
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. λευκό σουσάμι
 Λάδι για τηγάνισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε κόβοντας το κοτόπουλο σε κύβους.

2

Σε 3 μπολ χωρίζουμε το αλεύρι, την φρυγανιά και τα δύο αυγά.

3

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο πρώτα με το αλεύρι, μετά με το αυγό και τέλος με την αλεσμένη φρυγανιά.

4

Σε μια βαθιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.

5

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 5 λεπτά ενώ στην συνέχεια το αφαιρούμε σε
απορροφητικό χαρτί.

6

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το TABASCO® Sriracha Sauce, το μέλι και τον χυμό πορτοκάλι αφήνοντας 3 κ.σ. στην άκρη για να διαλύσουμε στη συνέχεια το corn flour.

7

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας για 6 λεπτά.

8

Προσθέτουμε το corn flour που έχουμε ανακατέψει με τις 3 κ.σ. χυμού και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

9

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

10

Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά με αλάτι και πιπέρι.

11

Χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και μόλις ψηθεί ρίχνουμε το μαγειρεμένο μας ρύζι.

12

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

13

Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σάλτσα μαζί με λίγο σουσάμι και ανακατεύουμε.

14

Σερβίρουμε πάνω στο ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι.

Τραγανό κοτόπουλο με TABASCO® Sriracha Sauce και τηγανητό ρύζι με αυγό από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 157 times, 1 visits today)