CategoryDifficultyBeginner

MAY = #BurgerMonth 🍔 και ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις το πιο λαχταριστό τριπλό burger με τυρί και TABASCO® Sauce 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
 3 γρ. βοδινό κιμά (80-20 λίπος)
 2 ψωμάκια brioche
 3 φέτες τυρί τσένταρ αμερικάνικο
 1 αγγουράκι τουρσί σε φέττες
 9 φέτες λευκό κρεμμύδι
 2 φέτες μαρούλι
 4 φέτες ντομάτα
 Λίγο ηλιέλαιο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για την σάλτσα Tabasco:
 2 κ.σ tabasco sriracha
 1 κ.σ κέτσαπ
 1 κ.γ μαύρη ζάχαρη
 1 κ.γ μουστάρδα
 1 κ.γ Worcestershire sauce
  φλ. μπύρα μαύρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.

2

Πλάθουμε τον κιμά σε 3 μπάλες. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τις μπάλες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπάλα 3 φέτες λευκό κρεμμύδι. Απλώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με σπάτουλα έτσι ώστε να γίνουν smashed.

4

Ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Για το τριπλό μας μπέργκερ θα χρειαστούμε 2 βάσεις και το καπέλο του ψωμιού τα οποία θα ζεστάνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι για 2 λεπτά. Στις δύο βάσεις προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από την σάλτσα μας, το μαρούλι και το τουρσί.

6

Στην πρώτη βάση προσθέτουμε τα 2 burgers, έπειτα την δεύτερη βάση, το τρίτο burger και το καπέλο.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 γρ. βοδινό κιμά (80-20 λίπος)
 2 ψωμάκια brioche
 3 φέτες τυρί τσένταρ αμερικάνικο
 1 αγγουράκι τουρσί σε φέττες
 9 φέτες λευκό κρεμμύδι
 2 φέτες μαρούλι
 4 φέτες ντομάτα
 Λίγο ηλιέλαιο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για την σάλτσα Tabasco:
 2 κ.σ tabasco sriracha
 1 κ.σ κέτσαπ
 1 κ.γ μαύρη ζάχαρη
 1 κ.γ μουστάρδα
 1 κ.γ Worcestershire sauce
  φλ. μπύρα μαύρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.

2

Πλάθουμε τον κιμά σε 3 μπάλες. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τις μπάλες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπάλα 3 φέτες λευκό κρεμμύδι. Απλώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με σπάτουλα έτσι ώστε να γίνουν smashed.

4

Ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά.

5

Για το τριπλό μας μπέργκερ θα χρειαστούμε 2 βάσεις και το καπέλο του ψωμιού τα οποία θα ζεστάνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι για 2 λεπτά. Στις δύο βάσεις προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από την σάλτσα μας, το μαρούλι και το τουρσί.

6

Στην πρώτη βάση προσθέτουμε τα 2 burgers, έπειτα την δεύτερη βάση, το τρίτο burger και το καπέλο.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Τριπλό μπέρκερ με τυρί και TABASCO® Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 23 times, 1 visits today)