MAY = #BurgerMonth 🍔 και ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις το πιο λαχταριστό τριπλό burger με τυρί και TABASCO® Sauce 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ξεκινάμε με την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε τον κιμά σε 3 μπάλες. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τις μπάλες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπάλα 3 φέτες λευκό κρεμμύδι. Απλώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με σπάτουλα έτσι ώστε να γίνουν smashed.
Ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για το τριπλό μας μπέργκερ θα χρειαστούμε 2 βάσεις και το καπέλο του ψωμιού τα οποία θα ζεστάνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι για 2 λεπτά. Στις δύο βάσεις προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από την σάλτσα μας, το μαρούλι και το τουρσί.
Στην πρώτη βάση προσθέτουμε τα 2 burgers, έπειτα την δεύτερη βάση, το τρίτο burger και το καπέλο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
Πλάθουμε τον κιμά σε 3 μπάλες. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε τις μπάλες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπάλα 3 φέτες λευκό κρεμμύδι. Απλώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε με σπάτουλα έτσι ώστε να γίνουν smashed.
Ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Για το τριπλό μας μπέργκερ θα χρειαστούμε 2 βάσεις και το καπέλο του ψωμιού τα οποία θα ζεστάνουμε σε σχάρα ή στο τηγάνι για 2 λεπτά. Στις δύο βάσεις προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από την σάλτσα μας, το μαρούλι και το τουρσί.
Στην πρώτη βάση προσθέτουμε τα 2 burgers, έπειτα την δεύτερη βάση, το τρίτο burger και το καπέλο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!