CategoryDifficultyBeginner

Πες καλημέρα στο άλλο σου μισό φτιάχνοντας brunch με γλυκοπατάτα, αυγό και TABASCO® Sauce για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε αγαπήσει ακόμη περισσότερο 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κόκκινες
 4 αυγά
 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 6 φέτες μπέικον καπνιστό
 Λίγο ελαιόλαδο
 ½ πιπεριά κόκκινη γλυκιά
 Σχοινόπρασο
 Τabasco Red Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

3

Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

4

Τις μοιράζουμε στη μέση, αδειάζουμε το μισό εσωτερικό τους και κόβουμε σε σχήμα καρδίας.

5

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές και το μπέικον και στην συνέχεια γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες μας.

6

Από πάνω σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.

7

Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.

8

Όταν λιώσει η παρμεζάνα, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο.

9

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και Τabasco Sauce.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κόκκινες
 4 αυγά
 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 6 φέτες μπέικον καπνιστό
 Λίγο ελαιόλαδο
 ½ πιπεριά κόκκινη γλυκιά
 Σχοινόπρασο
 Τabasco Red Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.

2

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

3

Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

4

Τις μοιράζουμε στη μέση, αδειάζουμε το μισό εσωτερικό τους και κόβουμε σε σχήμα καρδίας.

5

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές και το μπέικον και στην συνέχεια γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες μας.

6

Από πάνω σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.

7

Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.

8

Όταν λιώσει η παρμεζάνα, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο.

9

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και Τabasco Sauce.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Valentines Brunch με γλυκοπατάτα, αυγό και TABASCO® Sauce από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 262 times, 1 visits today)