Πες καλημέρα στο άλλο σου μισό φτιάχνοντας brunch με γλυκοπατάτα, αυγό και TABASCO® Sauce για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε αγαπήσει ακόμη περισσότερο 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις μοιράζουμε στη μέση, αδειάζουμε το μισό εσωτερικό τους και κόβουμε σε σχήμα καρδίας.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές και το μπέικον και στην συνέχεια γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες μας.
Από πάνω σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
Όταν λιώσει η παρμεζάνα, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και Τabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες μας σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις μοιράζουμε στη μέση, αδειάζουμε το μισό εσωτερικό τους και κόβουμε σε σχήμα καρδίας.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις πιπεριές και το μπέικον και στην συνέχεια γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες μας.
Από πάνω σπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό.
Όταν λιώσει η παρμεζάνα, βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και Τabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!