Vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης 🍌 Ότι πιο ζουμερό και healthy έχεις δοκιμάσει eveer! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields10 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδου
 60 γρ. γάλα βρώμης
 ½ κ.γ. μυλόξυδο
 175 γρ. ζάχαρη καρύδας
 3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 275 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
 ½ κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
 1 πρέζα αλάτι
 180 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού loaf pan με λαδόχαρτο.

2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3

Προσθέτουμε τις μπανάνες, τη βανίλια, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

4

Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ρίχνουμε ακανόνιστα κουταλιές μαρμελάδας στο μείγμα.

5

Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι το κέικ να φουσκώσει και όταν ένα μαχαίρι βυθιστεί στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδου
 60 γρ. γάλα βρώμης
 ½ κ.γ. μυλόξυδο
 175 γρ. ζάχαρη καρύδας
 3 μέτριες, πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 275 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
 ½ κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
 1 πρέζα αλάτι
 180 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού loaf pan με λαδόχαρτο.

2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3

Προσθέτουμε τις μπανάνες, τη βανίλια, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

4

Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ρίχνουμε ακανόνιστα κουταλιές μαρμελάδας στο μείγμα.

5

Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι το κέικ να φουσκώσει και όταν ένα μαχαίρι βυθιστεί στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 227 times, 1 visits today)