Vegan κέικ μπανάνας με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης 🍌 Ότι πιο ζουμερό και healthy έχεις δοκιμάσει eveer! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού loaf pan με λαδόχαρτο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις μπανάνες, τη βανίλια, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ρίχνουμε ακανόνιστα κουταλιές μαρμελάδας στο μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι το κέικ να φουσκώσει και όταν ένα μαχαίρι βυθιστεί στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε τη βάση ενός ταψιού loaf pan με λαδόχαρτο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τις μπανάνες, τη βανίλια, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ρίχνουμε ακανόνιστα κουταλιές μαρμελάδας στο μείγμα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι το κέικ να φουσκώσει και όταν ένα μαχαίρι βυθιστεί στο κέντρο του και αυτό βγαίνει καθαρό, τότε είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!