Χαλβάς και Καθαρά Δευτέρα πάνε...μαζί! 😉 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής λοιπόν φτιάχνει ένα διαφορετικό χαλβά με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις γίνουν σιρόπι, προσθέτουμε την σοκολάτα και σβήνουμε την φωτιά.
Σε μια 2η κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι μας.
Αφού πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αφαιρούμε τον χαλβά σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Μόλις γίνουν σιρόπι, προσθέτουμε την σοκολάτα και σβήνουμε την φωτιά.
Σε μια 2η κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι μας.
Αφού πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Αφαιρούμε τον χαλβά σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.