CategoryDifficultyBeginner

Χαλβάς και Καθαρά Δευτέρα πάνε...μαζί! 😉 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής λοιπόν φτιάχνει ένα διαφορετικό χαλβά με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ, που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
 ½ ποτήρι ηλιέλαιο
 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψηλό
 150 γρ. σοκολάτα υγείας νηστίσιμη
 3 ποτήρια ζάχαρη
 4 ποτήρια νερό
 1 βανίλια
 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ
 20 γρ. σοκολάτα για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2

Μόλις γίνουν σιρόπι, προσθέτουμε την σοκολάτα και σβήνουμε την φωτιά.

3

Σε μια 2η κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι μας.

4

Αφού πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

5

Αφαιρούμε τον χαλβά σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει.

6

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 ½ ποτήρι ηλιέλαιο
 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψηλό
 150 γρ. σοκολάτα υγείας νηστίσιμη
 3 ποτήρια ζάχαρη
 4 ποτήρια νερό
 1 βανίλια
 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ
 20 γρ. σοκολάτα για γαρνίρισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

2

Μόλις γίνουν σιρόπι, προσθέτουμε την σοκολάτα και σβήνουμε την φωτιά.

3

Σε μια 2η κατσαρόλα, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι μας.

4

Αφού πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

5

Αφαιρούμε τον χαλβά σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει.

6

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Xαλβάς με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 167 times, 1 visits today)