Χριστούγεννα σημαίνει...δημιουργία 🎄 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής δημιουργεί τα πιο γλυκά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο χωρίς γλουτένη και συντηρητικά! Τι άλλο να ζητήσεις; 😉 Δες πιο κάτω πως να τα φτιάξεις!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια.
Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε το μείγμα με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να πάρει το ίδιο μέγεθος με το ταψί.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα καλούπι της αρεσκείας μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κολλάμε τα 2 κομμάτια με τη St.Dalfour μαρμελάδα μας.
Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και σε μια σχάρα τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε την άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 4-5 λεπτά με το φτερό σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη άμμος.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια.
Μεταφέρουμε το ένα κομμάτι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Καλύπτουμε το μείγμα με άλλο κομμάτι λαδόκολλας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να πάρει το ίδιο μέγεθος με το ταψί.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε 12 μπισκότα με ένα καλούπι της αρεσκείας μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Βάζουμε τα ταψιά με τα μπισκότα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος.
Αφαιρούμε την ζύμη που περισσεύει περιμετρικά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κολλάμε τα 2 κομμάτια με τη St.Dalfour μαρμελάδα μας.
Βουτάμε τα μπισκότα στη σοκολάτα και σε μια σχάρα τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!