Christmas Mood ON 🎄 Ο σεφ Βαγγέλης Μωραϊτης μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και στολίζει το πιο γλυκό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σάλτσα από μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι στεγνός και καθαρός.
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε μικρές δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Παράλληλα, σχεδιάζουμε από 4-5 δίσκους διαμέτρου 20 εκ., 18 εκ., 15 εκ., 12 εκ., 8 εκ., με μαρκαδόρο σε κομμάτια λαδόκολλας.
Αναποδογυρίζουμε τις λαδόκολλες σε ίσια ταψάκια ώστε να είναι η βαμμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να σχηματίζουμε πάνω από τις λαδόκολλες που σχεδιάσαμε.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς, για 2 ώρες.
Αφού κρυώσει η μαρέγκα ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και να έχει πάρει υφή γιαουρτιού.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Ξεκινάμε να στήνουμε το δέντρο μας βάζοντας πάνω σε μία πιατέλα την μεγαλύτερη μαρέγκα.
Μοιράζουμε λίγη από τη σαντιγί και γαρνίρουνε με την μαρμελάδα μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μαρέγκα- σαντιγί-μαρμελάδα καταλήγοντας στο πιο μικρό.
Πασπαλίζουμε το ζαχαρωτό μας «δέντρο» με ζάχαρη άχνη.
Ingredients
Directions
Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι στεγνός και καθαρός.
Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σε μικρές δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Παράλληλα, σχεδιάζουμε από 4-5 δίσκους διαμέτρου 20 εκ., 18 εκ., 15 εκ., 12 εκ., 8 εκ., με μαρκαδόρο σε κομμάτια λαδόκολλας.
Αναποδογυρίζουμε τις λαδόκολλες σε ίσια ταψάκια ώστε να είναι η βαμμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να σχηματίζουμε πάνω από τις λαδόκολλες που σχεδιάσαμε.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς, για 2 ώρες.
Αφού κρυώσει η μαρέγκα ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και να έχει πάρει υφή γιαουρτιού.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Ξεκινάμε να στήνουμε το δέντρο μας βάζοντας πάνω σε μία πιατέλα την μεγαλύτερη μαρέγκα.
Μοιράζουμε λίγη από τη σαντιγί και γαρνίρουνε με την μαρμελάδα μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μαρέγκα- σαντιγί-μαρμελάδα καταλήγοντας στο πιο μικρό.
Πασπαλίζουμε το ζαχαρωτό μας «δέντρο» με ζάχαρη άχνη.