CategoryDifficultyBeginner

Το μενού σήμερα μυρίζει…θάλασσα! Χταπόδι με GAEA αρωματισμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σκόρδου! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 kg φρέσκα ή κατεψυγμένα χταπόδια
 2 κ.σ. GAEA αρωματισμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιολάδο σκόρδου
 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι.

2

Βυθίζουμε το ένα χταπόδι στο ζεστό νερό ξεκινώντας από τα πλοκάμια. Το αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά το σηκώνουμε πάνω από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη βύθιση ακόμη δύο φορές. Με αυτή τη διαδικασία το χταπόδι μαλακώνει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο χταπόδι.

3

Όταν και τα δύο χταπόδια έχουν βυθιστεί τρεις φορές, τα βάζουμε μαζί στο κοχλαστό αλατισμένο νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι μερικώς την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι τα χταπόδια να μαλακώσουν για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

5

Κόβουμε το χταπόδι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο και 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

6

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μαρινάρισμα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 kg φρέσκα ή κατεψυγμένα χταπόδια
 2 κ.σ. GAEA αρωματισμένο εξαιρετικά παρθένο ελαιολάδο σκόρδου
 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε 4 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλάτι.

2

Βυθίζουμε το ένα χταπόδι στο ζεστό νερό ξεκινώντας από τα πλοκάμια. Το αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου 5 δευτερόλεπτα και μετά το σηκώνουμε πάνω από την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε τη βύθιση ακόμη δύο φορές. Με αυτή τη διαδικασία το χταπόδι μαλακώνει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο χταπόδι.

3

Όταν και τα δύο χταπόδια έχουν βυθιστεί τρεις φορές, τα βάζουμε μαζί στο κοχλαστό αλατισμένο νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι μερικώς την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

4

Μαγειρεύουμε μέχρι τα χταπόδια να μαλακώσουν για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

5

Κόβουμε το χταπόδι σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο και 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

6

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μαρινάρισμα σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Χταπόδι με GAEA άρτυμα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο
(Visited 68 times, 1 visits today)