Το κρεμμύδι είναι γνωστό ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, ξέρουμε πως το κόψιμο των κρεμμυδιών είναι μια διαδικασία που μας…βασανίζει αρκετά!

Δες πιο κάτω 4 λύσεις για να μπορέσεις επιτέλους να πεις όχι στα δάκρυα!

  1. Χρησιμοποίησε κοφτερό μαχαίρι 

Ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι απελευθερώνει λιγότερα ένζυμα λόγω του ότι καταστρέφει λιγότερα κύτταρα του φλοιού του κρεμμυδιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δάκρυα να είναι πολύ λιγότερα εως και καθόλου κατά το κόψιμο.

  1. Βάλε το κρεμμύδι στην κατάψυξη 

Πριν κόψεις το κρεμμύδι, άφησε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να εμποδίσει την απελευθέρωση σουλφοξειδίων που ερεθίζουν τα μάτια.

  1. Καθάρισε το κρεμμύδι μέσα στο νερό

Καθάρισε το κρεμμύδι κάτω από το νερό και θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα. Το νερό έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τον ερεθισμό των ματιών.

  1. Φόρεσε γυαλιά

Τα γυαλιά ηλίου ή μυωπίας μπορούν να γίνουν η ασπίδα σου κατά το κόψιμο των κρεμμυδιών. Τα σουλφοξείδια, ενώ παράγονται κανονικά, δεν μπορούν να αντιδράσουν με το υγρό των ματιών με αποτέλεσμα να μην νιώσεις το παραμικρό τσούξιμο.

(Visited 92 times, 1 visits today)