Το Riso Gallo είναι μια από τις παλαιότερες ιταλικές εταιρείες καλλιέργειας ρυζιού. Η ιστορία του ξεκίνησε στη Γένοβα το 1856 με τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ρυζιού.

Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο άλλο ένα εργοστάσιο άνοιξε στην Αργεντινή έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς της Νοτίου Αμερικής. Η επιτυχία που επιτεύχθηκε οδήγησε την εταιρεία να εστιάσει την προσοχή της στις ιταλικές της καλλιέργειες.

Έτσι, το εργοστάσιο της Γένοβα μετακόμισε το 1926 στο Robbio Lomellina στην καρδιά του Pavese, μιας από τις πιο γνωστές ιταλικές περιοχές ρυζιού. Τη δεκαετία του 1940, μια αλλαγή σηματοδότησε το σημείο καμπής στην ιστορία της εταιρείας. Και κάπως έτσι η μάρκα Riso Gallo είχε γεννηθεί, με το όνομα της να παραμένει γνωστό μέχρι σήμερα, ανάμεσα σε 6 γενιές.

Η γκάμα προϊόντων Riso Gallo διαθέτει ριζότο Arborio, Carnaroli αλλά και ριζότο σε γεύσεις, φτιαγμένα από προσεκτικά επιλεγμένες ποικιλίες ρυζιού και υλικών.

Αποστολή του Riso Gallo είναι να διαδώσει τον πολιτισμό του ρυζιού και του ριζότο σε όλο τον κόσμο, με συνεχείς καινοτομίες αλλά και προσαρμογές στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Δείτε συνταγές με προϊόντα Riso Gallo

(Visited 138 times, 1 visits today)