Τα προϊόντα της επωνυμίας TABASCO® κατασκευάζονται από την εταιρεία McIlhenny, που ιδρύθηκε από τον Edmund McIlhenny το 1868 στο Avery Island της Λουιζιάνας.

Η ιστορία του TABASCO® ξεκίνησε όταν ο Edmund McIlhenny, κηπουρός και λάτρης των τροφίμων, έλαβε σπόρους πιπεριών Capsicum frutescens που είχαν έρθει από το Μεξικό. Στο νησί Avery της Νότιας Λουιζιάνας, έσπειρε τους σπόρους, καλλιέργησε τα φυτά και ενθουσιάστηκε με την πικάντικη γεύση των πιπεριών που έτρωγε. Εκεί είχε αναπτυχθεί για πρώτη φορά η συνταγή του TABASCO® Original Red Pepper Sauce η οποία έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά. Η εταιρεία εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια μέχρι σήμερα και λειτουργεί στο ίδιο αυτό νησί.

Ο McIlhenny δημιούργησε την πρώτη του εμπορική καλλιέργεια πιπεριού το 1868. Την επόμενη χρονιά, έστειλε 658 μπουκάλια σάλτσας προς ένα δολάριο ανά χονδρικό εμπόριο σε παντοπωλεία γύρω από την ακτή του Κόλπου, ιδιαίτερα στη Νέα Ορλεάνη. Το ονόμασε «TABASCO®», μια λέξη μεξικάνικης ινδικής καταγωγής που θεωρείται ότι σημαίνει «τόπος όπου το έδαφος είναι υγρό» ή «τόπος του κοραλλιού ή του κοχυλιού στρειδιών».

Η McIlhenny εξασφάλισε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1870 και έτσι η TABASCO® Sauce ξεκίνησε το ταξίδι της για να βάλει φωτιά στον μαγειρικό κόσμο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν και στα τέλη του 1870, η σάλτσα έφτασε σε ολόκληρες τις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια αργότερα, η βασική συνταγή της σάλτσας TABASCO® και η διαδικασία με την οποία φτιάχτηκε παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα. Τώρα η διαδικασία γήρανσης για το πολτό είναι μεγαλύτερη – έως και τρία χρόνια σε λευκά δρύινα βαρέλια – και το ξίδι είναι αποσταγμένο και πολύ υψηλής ποιότητας.

Το TABASCO® είναι η πιο διάσημη σάλτσα πιπεριού σε όλο τον κόσμο. Η ετικέτα του μπουκαλιού TABASCO® έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και διαλέκτους, και διατίθετε σε περισσότερες από 195 χώρες.

Δείτε συνταγές με προϊόντα TABASCO®

 

(Visited 159 times, 1 visits today)