Η ιστορία του μελιού Τζιβέρτι ξεκίνησε το 1950 στην Αγία Τριάδα της Γιαλούσας, όταν ο Δημήτρης Παπακώστας κληρονόμησε 20 αποικίες μελισσών από τον πατέρα του και ασχολήθηκε με τη μελισσοκομία. Το έτος 1960 σηματοδότησε την έναρξη της τοποθέτησης των μελισσών στις σύγχρονες κυψέλες, οι οποίες είναι πιο φιλικές προς τον χρήστη και πιο παραγωγικές από τις παραδοσιακές κυψέλες.

Κάθε άνοιξη, οι κυψέλες μεταφέρονταν στο Βαρώσι και τη Μόρφου, προκειμένου να αποκομίσουν τα οφέλη από το πορτοκαλί άνθος της περιοχής. Μετά την τουρκική εισβολή, οι 300 κυψέλες που φυλάχτηκαν εκείνη τη στιγμή, παρέμειναν παγιδευμένες στην Καρπασία, και το 1977, ο Δημήτρης κατάφερε να μεταφέρει μερικά από αυτά σε άδειες περιοχές στην Κύπρο όπου συνέχισε τη δουλειά του ως μελισσοκόμος.

Το 1981, ο γιος του, Ζαχαριάς Παπακώστας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μελισσοκομία, ο οποίος το 2006 ιδρύει τη Honeymell z.p Ltd μαζί με τη σύζυγό του, Ελένη. Σήμερα, η εταιρεία ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή και εμφιάλωση κυπριακού μελιού.

Το μέλι Τζιβέρτι ανακηρύχθηκε το «Καλύτερο μέλι στον κόσμο» με δύο ποικιλίες – το κυπριακό αγριολούλουδο και το θυμαρίσιο μέλι, στα «World Beekeeping Awards». Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος χιλιάδες μελισσοκόμοι από κάθε γωνιά της γης και θεωρείται ως το σημαντικότερο γεγονός στον κόσμο.

Είναι ένα γνήσιο κυπριακό μέλι το οποίο ξεχωρίζει στη Κυπριακή αγορά και είναι αποτέλεσμα της απόλυτης αφοσίωσης των παραγωγών του για ποιότητα και υπεροχή.

Δείτε συνταγές με προϊόντα Τζιβέρτι

(Visited 148 times, 1 visits today)